X 
Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

Alexandr Stoianoglo, în vizită la un veteran de război: "Pacea este un dar de neprețuit"

23 aug. 15:30   Politică
6 ore in urma 201 0

Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general, a postat în rețelele sociale un mesaj, în care a menționat că a fost în vizită la un veteran de război. notează Noi.md.

"Am avut onoarea sa-l vizitez azi pe Vladimir Filandin din Chișinău, care la ai săi 102 ani este un adevărat erou al timpurilor noastre. Veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, decorat cu două Ordine Steaua Roșie, Ordinul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și Ordinul Republicii Moldova, Vladimir Filandin a traversat iadul războiului și a ajuns pînă la Berlin, purtînd cu el povara unei istorii pe care nu avem voie să o uităm.

În fața unui om care a cunoscut oroarea războiului, devine clar că pacea, pe care adesea o luăm de-a gata, este un dar neprețuit, cîștigat cu un preț incomensurabil. Trecutul este un profesor dur, dar esențial, iar lecția sa cea mai prețioasă este valoarea imensă a păcii.

Vizita mea nu a fost doar un gest de respect, ci o reafirmare a angajamentului nostru colectiv de a proteja pacea și de a construi un viitor în care asemenea sacrificii să nu mai fie necesare{...}", se arată în mesajul fostului procuror general.

Alexandr Stoianoglo a mai evidențiat că i-a mulțumit veteranului Vladimir Filandin pentru curajul său, și pentru că, prin exemplul propriu, "ne arată cît de fragilă este pacea și cît de important este să o păstrăm cu toții, zi de zi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав