X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Mai mulți studenți vor face stagii ghidați de consilieri europeni

23 iun. 2023,, 19:32   Politică
3157 0

Timp de două luni, 30 de tineri - studenți, masteranzi și absolvenți ai universităților din țară și de peste hotare, vor face stagii în instituțiile statului, în cadrul Programului comun de stagii al Guvernului Republicii Moldova și al Uniunii Europene (UE), aflat la cea de-a doua ediție.

Programul oferă tinerilor posibilitatea de a obține competențe care le vor crește șansele de angajare, dar și o imagine din interior a activităților și responsabilităților administrației publice. Stagiarii vor lucra împreună cu funcționarii publici, fiind ghidați de către Înalții Consilieri ai UE și vor primi o bursă lunară, programul fiind integral finanțat de UE.

Ceremonia festivă de deschidere a Programului s-a desfășurat în prezența prim-ministrului Dorin Recean, a secretarului general al Guvernului, Artur Mija, a șefei Secției operațiuni din cadrul Delegației UE, Magdalena Mueller-Uri, și oficialilor de la ministere, notează Noi.md.

„Este simbolic că avem aceasta întîlnire astăzi, la un an de la obținerea statutului de țară candidată pentru integrarea în UEă. Vă îndemn să fiți ambițioși și să contribuiți, împreună cu noi, la transformările necesare pentru a aduce Europa acasă, în Republica Moldova”, a spus Dorin Recean.

La rîndul său, Magdalena Mueller-Uri, a spus că speră că mulți dintre studenți vor deveni funcționari publici competenți și motivați. "UE este încîntată să susțină asemenea inițiative care aduc tineri entuziaști în administrația publică în acest moment crucial, cînd e nevoie de multe forțe pentru a aduce Republica Moldova cît mai curînd în marea familie europeană”, a punctat oficialul.

Programul se realizează în baza Memorandumului de Înțelegere, semnat de către Guvernul Republicii Moldova, Consiliul Rectorilor și Misiunea Înalților Consilieri ai UE.


1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав