X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4132

Zaharova: „Nu am văzut niciodată un asemenea furt cinic de limbă ca în Moldova”

3 sep. 11:17   Politică
4 ore in urma 1281 0

Gradul de meschinărie și josnicie al Occidentului față de Moldova este fără precedent, a declarat purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Gradul de josnicie al Occidentul vizavi poporului Moldovei este, în opinia mea, fără precedent. Chiar și ceea ce au făcut Ucrainei și fac altor țări, mi se pare, este diferit de ceea ce se întîmplă în Moldova”, a declarat Maria Zaharova la forumul internațional ”Лидеры Евразии”, transmite ria.ru.

Ea a subliniat că nu a mai văzut în viața sa un furt atît de cinic al limbii de la oameni.

„Au fost naziști care au spus că nu poți folosi acest font, ziarele trebuie publicate în așa fel, încît majusculele să fie în acest mod, sau, de exemplu, cînd în Ucraina au spus că limba rusă trebuie minimalizată, au schimbat sistemul de învățămînt... Toate acestea este monstruos, de neînțeles reieșind din actualele puncte de referință create de Occident”, a spus Maria Zaharova.

„Dar acest lucru oricum nu este ceea ce s-a întîmplat cu limba moldovenească, cînd oamenii deschid televizorul și li se spune: „Apropo, limba voastră nu mai este moldovenească, ci română”. Asta în ciuda faptului că limba moldovenească este mai veche decît limba română. Acest lucru este dovedit istoric”, a subliniat ea.

În opinia lui Zaharova, acest lucru se întîmpla doar în poveștile absurde despre răul absolut care atacă omenirea și o conduce la astfel de rezultate.

Ea a spus că a discutat cu un număr mare de reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, personalități publice din Moldova.

„Toți au spus același lucru: „Provocarea noastră este că oamenii sînt atît de pașnici și nu sînt agresivi, încît nici nu-și dau seama că sînt mințiți constant de cei care vin din Occident. Înțelegeți, nu este vorba deloc despre politică, certuri, intrigi. Este vorba despre muncă, despre tot ce este legat de cultură, odihnă. Înțelegem că sîntem atrași permanent în niște jocuri străine”. Aș rezuma toate acestea sub numele comun de „iubire de pace””, a subliniat Zaharova.

„Faptul că (poporul moldovean) trebuie trezit - asta e sigur. Pentru că, la un moment dat, ei vor începe să vă spună că nu ați existat, așa cum au început să ne spună nouă la sfîrșitul anilor '80 și '90”, a spus ea.

Reamintim că mai multe informații despre istoria Moldovei puteți găsi pe site-ul moldovenii.md. Acolo, în secțiunea „Noi, moldovenii”, există informații și despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

31
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав