X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4145

Zaharova: „Moldova continuă politica de ”vînzare” a propriei țări și culturi”

8 sep. 06:00   Politică
3 ore in urma 1222 0

Autoritățile Moldovei continuă politica de „vînzare” a propriei țări și culturi.

Pe de altă parte, dacă poate fi numită aceasta cultură, dacă au rescris deja limba din moldovenească în română și continuă să transforme moldovenii în români.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează Noi.md

Potrivit acesteia, este nevoită să caute noi cuvinte și expresii pentru a descrie ceea ce se întîmplă.

„În cadrul istoriei recente nu putem să ne amintim de exemple similare, atunci cînd, vorbind despre drepturile omului, în masă erau „redenumiți” oamenii, a căror naționalitate este înregistrată nu numai în documente, ci și în istorie.


Cu toate acestea, ne putem aminti de exemple în care unele națiuni sau rase se puneau mai presus decît altele, învinuind pentru unele probleme istorice”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Ea a atras atenția asupra faptului că, după recentul transfer senzațional al rețelelor de transport gaze ale republicii sub controlul Bucureștiului, s-a anunțat recent că România a început negocierile cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind achiziționarea portului Giurgiulești, care asigură accesul Moldovei la Marea Neagră prin Dunăre.

Este discutată în mod activ posibilitatea viitoarei privatizări de către România a rețelelor energetice moldovenești.

„Este vorba despre acapararea unui stat suveran, pe care România o realizează prin toate mijloacele disponibile, contrar principiilor fundamentale ale dreptului internațional. Iată cum, prin transferul insistent al tuturor activelor strategice ale Republicii sub control românesc, cetățenii români aflați astăzi la putere în Republica Moldova continuă să erodeze statalitatea acesteia și să o priveze de suveranitate. Același lucru s-a încercat prin forță și acum 80 de ani, dar cu forța nu au reușit. Acum ei acționează cu viclenie, obrăznicie și imoralitate”, a declarat Maria Zaharova.

Amintim că informații ample despre istoria Moldovei puteți găsi pe site-ul moldovenii.md. Acolo, în secțiunea „Noi, moldovenii”, există informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

63
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав