Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin și-a cerut scuze pentru „cuvîntul înțeles greșit"

1 iun. 2021,, 13:45   Politică
4202 9

Președintele Partidului comuniștilor, Vladimir Voronin, a răspuns la acuzațiile „ xenofobe și rasiste” în cadrul unei emisiuni TV, potrivit cărora odată cu „sosirea NATO”, în Moldova vor începe să se nască „copii cu pielea întunecată”.

Liderul Alianței pentru Unirea Romînilor, Vlad Bileţchi, a depus o plîngere la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității.

Voronin a răspuns Consiliului că „declarația sa a fost de natura unei întrebări retorice, a fost declarată printr-o intonație interogativă și constatatoare și nu are conotație negativă”.

„sînt un comunist convins și, prin urmare, internaționalist. Documentele programului PCRM fixează clar și fără echivoc internaționalismul și prietenia popoarelor ca priorități de bază. În copilărie, eu însumi aveam pielea smolită, ceea ce este ușor de convins, răsfoindu-mi arhiva personală de fotografii. Nepoții și strănepoții mei s-au născut în căsătorii mixte. Unii dintre ei, în special cei născuți în Azerbaidjan și Grecia, au pielea închisă la culoare. Asta nu mă împiedică să-i iubesc sincer", a spus el, menționînd că "această situație a fost discutată temeinic pe 28 mai cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck Hogan, cu care s-a ajuns la o înțelegere completă".

Voronin a subliniat încă o dată că „a fost înțeles greșit”, dar în același timp şi-a cerut scuze „dacă cineva a fost rănit de cuvintele sale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?