X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Von der Leyen a numit drept o prioritate aderarea Moldovei și Ucrainei la UE

18 iul. 13:00   Politică
7 ore in urma 1352 0

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că integrarea Ucrainei, Moldovei și a Balcanilor de Vest în UE va fi o prioritate a celui de-al doilea mandat al său.

Ea a făcut această afirmație în discursul său de joi, 18 iulie, în Parlamentul European, relatează Европейская правда.

Von der Leyen a numit invitarea țărilor în UE drept o „responsabilitate morală, istorică și politică”, deoarece „o Uniune mai mare va fi o Uniune mai puternică”.

Ea și-a luat angajamentul să sprijine țările candidate, punînd accent pe investiții și reforme, precum și prin integrarea lor în cadrul juridic al UE, acolo unde este posibil.

„Aderarea va fi întotdeauna un proces bazat pe merit. Și ne vom asigura că toate țările sînt pregătite să adere. Dar finalizarea formării Uniunii noastre este, de asemenea, în interesul nostru fundamental. Și aceasta va fi o prioritate-cheie pentru Comisia mea”, a declarat von der Leyen.


Ea a adăugat că viitorul Ucrainei, al Moldovei și al Balcanilor de Vest este în UE.

„Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova și Georgia au făcut o alegere liberă. Au ales libertatea în locul opresiunii. Au ales democrația în locul dependenței. Iar unele dintre ele plătesc unmare pentru această alegere. Prin urmare, noi trebuie să facem alegerea noastră și să ne demonstrăm loialitatea neclintită”, a rezumat președinta CE.

Reamintim că, la 21 iunie, Consiliul UE a aprobat cadrul negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova, iar conferințele interguvernamentale, care au marcat lansarea negocierilor cu ambele țări, au avut loc una după alta la 25 iunie.

4
0
0
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав