X 
Arşiţa stiri: 227
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Vlah: ”Statul Independent Republica Moldova are în faţă un mare viitor”

27 aug. 17:41   Politică
5 ore in urma 1191 0

Președinta „Platformei Moldova”, Irina Vlah, a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.

Irina Vlah menționează că de Ziua Independenţei trebuie să ne amintim de sacrificiul de care au dat dovadă cei ce au stat la baza Independenţei ţării noastre.

„Astăzi, marcăm cea de-a 33-a aniversare de la proclamarea Independenţei. E o zi importantă, care ne duce cu gîndul la momentul cu adevărat istoric din data de 27 august 1991, cînd vrednicii noştri înaintaşi au avut curajul şi voinţa necesară pentru a proclama Independenţa Republicii Moldova. De atunci şi pînă în prezent, ţara noastră a trecut prin diferite perioade – şi mai bune, şi mai grele. Dar, cert este că niciodată nu am fost puşi la o încercare mai mare decît acum.

Eu înţeleg că în astfel de zile de sărbătoare ar fi bine să vorbim numai de lucruri bune, frumoase, dar aceasta ar însemna să nu fim sinceri singuri cu noi. De aceea, voi spune ceea ce gîndesc şi sînt sigură că aceleaşi sentimente, opinii le au majoritatea dintre dumneavoastră.

Trăim vremuri grele:


– Sute de mii de cetăţeni pleacă pentru totdeauna din Republica Moldova;
– Democraţia este demolată în fiecare zi, iar dictatura devine tot mai pronunţată;
– Justiţie practic nu mai avem;
– Economia e distrusă;
– Investitorii pleacă, iar locuri de muncă rămîn tot mai puţine;
– Datoria de stat creşte în fiecare zi şi deja e clar că va fi o povară grea şi pentru copiii, dare şi pentru nepoţii noştri;
– Sistemul de protecţie socială e practic în faliment;
– Presa, libertatea de exprimare, drepturile omului – sînt călcate în picioare în fiecare zi de către cei de la guvernare etc.

Iată, aceasta e realitatea în care am ajuns să trăim după 33 de ani de Independenţă! Moldova a ajuns un stat capturat, care e distrus în fiecare zi cu o cruzime greu de imaginat. Dar aceasta nu trebuie să ne facă să ne resemnăm. Din contra, trebuie să fim mai motivaţi ca oricînd să ne salvăm ţara, să salvăm prezentul şi viitorul Republicii Moldova.

Astăzi, de Ziua Independenţei trebuie să ne amintim de sacrificiul de care au dat dovadă cei ce au stat la baza Independenţei ţării noastre. Totodată, trebuie să ne întrebăm ce putem face noi pentru a reda ţării adevărata Independenţă!

Sîntem obligaţi să scoatem Republica Moldova din captivitate!
Sîntem obligaţi să scăpăm ţara de dictatură şi să o readucem la democraţie reală!
Sîntem obligaţi să salvam Moldova de la dispariţie ca stat!

Şi eu sînt încrezută că avem voinţa şi capacităţile necesare pentru a realiza aceste obiective. Cred cu tărie că peste un an vom putea declara cu mîndrie: Republica Moldova este din nou un stat Independent în adevăratul sens al cuvîntului!

Felicitări, dragi compatrioţi, şi fiţi siguri: Statul Independent Republica Moldova are în faţă un mare viitor!

Irina Vlah, fondator şi preşedinte al „Platformei Moldova””, se spune în mesaj.

13
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав