X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vladimir Filat: „Europa de astăzi nu mai este ca cea de acum 10-15 ani”

17 mai. 08:00   Politică
3439 2

Europa de acum nu mai este la fel ca cea de acum 10-15 ani și, din păcate, se abate de la principiile și valorile sale și aplică standarde duble, ceea ce este inadecvat.

O astfel de opinie a exprimat președintele PLDM, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Главное” de la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

El a menționat că în esență el este pro-european și că această înțelegere nu este de conjunctură.

„Am trăit cu această temă, cu acest țel. Dar ceea ce se întîmplă acolo și, ca urmare, ce se întîmplă aici, înțelegeți, ceea ce se întîmplă aici nu este Europa. Este opusul ei. Europa ar fi trebuit să însemne valori, drepturi și libertăți. Și noi sîntem privați de toate acestea zi de zi și totul se întîmplă cu mijlocirea prietenilor noștri din occident. În acest caz, repet încă o dată și spun, că eu nu doresc o astfel de Europă. Cred că standardele duble sînt inadecvate. Cred că există principii de la care nu trebuie să ne abatem", a declarat Vlad Filat.

El a spus că de mai bine de trei ani, opoziția din țară vorbește despre acțiunile antidemocratice și ilegale ale autorităților, dar nu există nicio reacție în acest sens.

„Unii ar putea spune că sînteți subiectivi. Dar atunci cînd Departamentul de Stat al SUA în raportul său anual scrie negru pe alb despre ceea ce se întîmplă în sistemul de justiție din Moldova și spune că aceasta nu este o justiție, că nu se respectă drepturile omului, că există o corupție totală. Și, apropo, corupția nu este în opoziție, ci tot timpul în guvernare. Aceasta este o axiomă. Dar ei oricum susțin toate acestea. Cred că ei susțin pentru că la ei înșiși s-a denaturat deja totul. Iar acest lucru va afecta rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European și noua componență a Comisiei Europene", a declarat fostul prim-ministru al Moldovei.

El a mai spus că noi singuri trebuie să facem ordine în țara noastră, pentru că nimeni altcineva nu o va face.

„Vă spun acest lucru în cunoștință de cauză”, a declarat liderul PLDM, fostul șef al Guvernului.

63
4
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?