X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Vlad Filat: „În perioada guvernării PAS în Republica Moldova a fost înregistrată cea mai mare rată a migrației”

15 aug. 13:15   Politică
4887 0

În perioada guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate în Republica Moldova a fost înregistrată cea mai mare rată a migrației.

Declarația aparține liderului Partidului Liberal-Democrat, fostului prim-ministru al Moldovei, candidat la președinția țării, Vlad Filat, relatează Noi.md.

El a mai menționat că în 2023 în Moldova s-au născut doar 23.000 de copii, care este cea mai mică rată a natalității din ultimii 180 de ani.

„Scăderea numărului populației în Moldova cu 31% în 33 de ani, date prezentate în raportul ONU, din păcate este o cifră optimistă. Realitatea este mai gravă, iar problema depopulării nu a fost discutată nici măcar o singură dată de către Maia Sandu și guvernarea PAS”, a subliniat Vlad Filat.

„Lor nu le pasă de moldoveni și de depopulare. Totul este vanitate, în afară de Soros și cursul dolarului”, a comentat această declarație deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Bogdan Țîrdea.

25
2
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав