X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4128

Vlad Bătrîncea s-a adresat CEC-ului cu privire la încălcările legislației electorale de cître guvernare

23 iul. 17:21   Politică
5303 1

Astăzi, în cadrul unui briefing la Parlament, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Bătrîncea a anunțat la că s-a adresat Comisiei Electorale Centrale cu o solicitare privind legalitatea acțiunilor autorităților centrale, în primul rînd ale guvernului, care încalcă grav prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova.

Este vorba despre campania de promovare a referendumului constituțional, în care sînt implicate autoritățile centrale, în timp ce Moldova nu a intrat încă în perioada electorală, ceea ce constituie o încălcare gravă a legislației.

„Campania nu a început, candidații electorali nu sînt înregistrați. Or, doar candidații înregistrați, participanții au dreptul să promoveze ideile referendumului sau să facă apel pentru boicotarea acestuia sau să promoveze votul ”pro” sau ”contra”, a spus Vlad Bătrîncea.

Președintele fracțiunii parlamentare a anunțat despre inițiativa BCS de a organiza audieri parlamentare pentru a asculta Comisia Electorală Centrală, care nu reacționează la utilizarea de către guvernare a resurselor administrative și la implicarea miniștrilor în campania de promovare a referendumului, deși perioada electorală nu a început încă.

Mai mult, reprezentanții guvernului constrîng și autoritățile locale să participe la această campanie. Există și alte exemple de utilizare ilegală a resurselor administrative. Astfel, pe site-urile oficiale ale organelor de stat, cum ar fi Agenția Servicii Publice, Serviciul Fiscal de Stat, este plasată informația despre referendum și este publicat un apel către cetățeni de a participa la vot.


„Așteptăm o reacție clară și profesionistă din partea CEC, bazată pe legislație, nu pe interpretări și poziții politice. Așteptăm o argumentare juridică, de ce CEC nu reacționează la faptele de utilizare a banilor publici, a resurselor oficiale ale statului și a implicării organelor publice în campania de promovare a referendumului”, a subliniat Vlad Batrîncea.

28
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав