X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Vlad Bătrîncea s-a adresat CEC-ului cu privire la încălcările legislației electorale de cître guvernare

23 iul. 17:21   Politică
3 ore in urma 980 0

Astăzi, în cadrul unui briefing la Parlament, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Bătrîncea a anunțat la că s-a adresat Comisiei Electorale Centrale cu o solicitare privind legalitatea acțiunilor autorităților centrale, în primul rînd ale guvernului, care încalcă grav prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova.

Este vorba despre campania de promovare a referendumului constituțional, în care sînt implicate autoritățile centrale, în timp ce Moldova nu a intrat încă în perioada electorală, ceea ce constituie o încălcare gravă a legislației.

„Campania nu a început, candidații electorali nu sînt înregistrați. Or, doar candidații înregistrați, participanții au dreptul să promoveze ideile referendumului sau să facă apel pentru boicotarea acestuia sau să promoveze votul ”pro” sau ”contra”, a spus Vlad Bătrîncea.

Președintele fracțiunii parlamentare a anunțat despre inițiativa BCS de a organiza audieri parlamentare pentru a asculta Comisia Electorală Centrală, care nu reacționează la utilizarea de către guvernare a resurselor administrative și la implicarea miniștrilor în campania de promovare a referendumului, deși perioada electorală nu a început încă.

Mai mult, reprezentanții guvernului constrîng și autoritățile locale să participe la această campanie. Există și alte exemple de utilizare ilegală a resurselor administrative. Astfel, pe site-urile oficiale ale organelor de stat, cum ar fi Agenția Servicii Publice, Serviciul Fiscal de Stat, este plasată informația despre referendum și este publicat un apel către cetățeni de a participa la vot.


„Așteptăm o reacție clară și profesionistă din partea CEC, bazată pe legislație, nu pe interpretări și poziții politice. Așteptăm o argumentare juridică, de ce CEC nu reacționează la faptele de utilizare a banilor publici, a resurselor oficiale ale statului și a implicării organelor publice în campania de promovare a referendumului”, a subliniat Vlad Batrîncea.

12
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав