X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4145

Victoria Furtună: „Moldova are viitor și oamenii continuă să creadă în țară”

7 sep. 15:00   Politică
6 ore in urma 1347 0

Moldova are viitor deoarece există mii de oameni profesioniști care încă nu au fost încă descoperiți și există o mulțime de propuneri, studii de fezabilitate și proiecte sectoriale care urmează a fi implementate.

O astfel de opinie a exprimat într-un interviu acordat site-ului Noi.md procurorul care a demisionat anterior, dar care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Victoria Furtună.

Ea a declarat că a decis să lupte pentru fotoliul de președintă, deoarece planifică să trăiască împreună cu familia în Republica Moldova și să îmbătrânească aici, și vrea să lase o țară mai bună decît a primit-o de la părinții noștri.

”Fiecare dintre noi vrea să fie sigur în faptul că instituțiile statului își vor onora obligațiunile calitativ și atitudinea față de om să fie responsabilă. Dacă vezi că ceva nu merge - este cazul să faci singur. Strângi echipă, faci strategia de independență energetică, faci strategia alimentară, faci strategia de securitate a statului, faci strategia socială pentru a opri declinul populației (probabil cea mai importantă strategie), faci strategia de industrializare, faci strategia de readucere acasă a diasporei și complexul de legi pentru de birocratizare a proceselor publice. Dacă îți reușește să implementezi asta - poți garanta urmașilor că vor trăi în țara bunicilor lor, dar în condiții de viață civilizate”, a subliniat Victoria Furtună.

Vorbind despre cine o sprijină, cine face parte din în echipa sa, fostul procuror a spus că se simte norocoasă la acest capitol, deoarece ea și echipa sa comunică cu peste 5 000 de persoane din diasporă și de pe loc. Sînt discuții mai mult tematice, cu privire la ce fel de proiecte de peste hotare ar fi posibil de adus în Moldova - este vorba de domeniul finanțelor, bancar, agroalimentar, justiție, social, energetică, ecologie, relații internaționale, certificare, sport, medicină, educație, jurnalism, securitate națională.

”Din aceste motive eu sunt sigură că Moldova are viitor, deoarece sunt atâtea mii de persoane profesioniste și care încă nu sunt descoperite. Dacă ați ști ce arhivă avem noi de Rapoarte de Implementare, Studii de Fezabilitate, Proiecte sectoriale, Softuri de evidență a implementării programelor publice. Este o comoară care așteaptă să fie implementată în țara noastră. Chiar după atâția ani de dezamăgiri - oamenii continuă să creadă în Moldova și asta este demn pentru un popor luptător”, a spus Victoria Furtună.


3
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав