X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Victoria Furtună: „Cei care fac abuz de putere vor fi pedepsiți mai devreme sau mai tîrziu”

10 sep. 06:30   Politică
4 ore in urma 1575 0

În Moldova, toți politicienii care au încercat să controleze justiția au sfârșit prin a pierde, iar sistemul pe care au vrut să îl construiască în jurul cultului personalității unui lider politic oricum nu i-a ajutat să scape de justiție după plecarea lor din funcția politică.

O astfel de opinie a exprimat într-un interviu acordat site-ului Noi.md procurorul care a demisionat anterior, dar care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Victoria Furtună.

Comentînd demisia sa, care a făcut mult zgomot după atîția ani de serviciu, ea a spus că nu fiecare procuror inițiază dosare penale unde sînt implicați angajați de la SIS, CNA și a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

”Se comitea un abuz vădit cu implicarea unor persoane concrete în autonomia puterii judecătorești. Cu ajutorul unor documente false se influențează rezultatele comisiei de evaluare a judecătorilor și procurorilor. Atunci când urma să se aplice legea - au intervenit obraznic cu ajutorul Președintelui și Procuraturii Anticorupție pentru a proteja imaginea politică”, a declarat Victoria Furtună.

Ea a atras atenția asupra faptului că toți politicienii care au încercat să controleze justiția - într-un final au pierdut, iar sistemul pe care doreau să-l construiască în jurul cultului personalității unui lider politic - oricum nu i-a ajutat să scape de justiție după plecarea lor din funcția politică.


”Unii politicieni cred că ei sînt mai deosebiți și fiecare se crede deosebit în acești 33 de ani de independență. Dar rezultatul este unul - deciziile abuzive politice se soldează cu multe dosare penale pe cei care semnează actele și apoi politicienii se plâng că există dosare politice”, a spus fostul procuror.
Potrivit ei, există dosare legate de licitații, există contracte rău tendențioase semnate, există caiete de sarcini făcute pentru un singur participant, există regim privilegiat de import, există spălări de bani, există multe alte componente de infracțiuni care pot fi probate.

18
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав