Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Vicepremierul Mihai Popșoi va întreprinde vizite de lucru la Varșovia, Bratislava și Viena

14 iun. 20:30   Politică
2193 1

În perioada 17-20 iunie, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, va întreprinde trei vizite de lucru, la Varșovia, Republica Polonia, la Bratislava, Republica Slovacia și la Viena, Republica Austria.

Pe data de 17 iunie, în cadrul vizitei la Varșovia, vicepremierul Mihai Popșoi se va întîlni cu omologul său polonez, Radoslaw Sikorski. Cei doi oficiali vor susține o conferință de presă la ora 10:10, ora Varșoviei. De asemenea, ministrul Popșoi va avea întrevederi cu directorul fundației de stat din Polonia Solidarity Fund, Marcin Pręgowski și cu subsecretarul de stat și șef al Biroului politică internațională al Cancelariei Președintelui, Mieszko Pawlak.

Subiectele prioritare ale discuțiilor vor include sprijinul oferit de Polonia în implementarea reformelor cheie și alinierea la standardele și valorile democratice europene, intensificarea dialogului politic bilateral și multilateral, aprofundarea cooperării economice, precum și cooperarea în domeniul universitar și cultural.

Pe 19 iunie, ministrul Popșoi, va efectua o vizită de lucru în Republica Slovacia, unde va avea o întrevedere cu ministrul de externe, Juraj Blanár. Oficialii vor susține o conferință de presă comună la ora 13:30, ora Bratislavei. În cadrul vizitei, șeful diplomației moldovenești se va întîlni și cu ministrul slovac al apărării, Robert Kaliňák, care deține la momentul actual funcție de prim-ministru interimar.

În cadrul vizitei sînt planificate întrevederi cu vicepreședintele Consiliului Național al Republicii Slovace, Peter Žiga, și cu președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă, Marián Kéry.


La Bratislava, oficialul moldovean va aborda o serie de subiecte ce țin de relațiile bilaterale moldo-slovace, dialogul regional și multilateral și dezvoltarea cooperării comercial-economice în diverse domenii.

Pe 20 iunie, viceprim-ministrului Mihai Popșoi va efectua o vizită de lucru în Republica Austria. Agenda vizitei cuprinde o serie de întrevederi cu înalți demnitari austrieci, printre care ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, ministrul Federal pentru UE și Constituție, Karoline Edtstadler, și vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Consiliului Național al Austriei, Susanne Furst. Discuțiile cu demnitarii austrieci vor oferi un bun prilej pentru aprofundarea dialogului bilateral și multilateral, discutarea situației regionale și intensificarea dialogului interparlamentar.

De asemenea, vicepremierul Mihai Popșoi va participa la evenimentul cu genericul „Parcursul european al Republicii Moldova: Oportunități și provocări” organizat de către ambasada țării noastre în Austria, Academia Diplomatică din Viena și Institutul Austriac pentru Politică Externă și de Securitate. Totodată, ministrul Popșoi se va întîlni cu membrii comunității de moldoveni stabiliți în Austria.

Vizita ministrului include și participarea la Forumul Miniștrilor de Externe ai Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Reuniunea se va axa pe discuții la nivel înalt despre interacțiunea dintre geopolitică, și se va concentra asupra perspectivelor viitoare ale Regiunii Dunării.

6
0
0
1
64

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?