Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Veronica Dragalin: Procuratura Anticorupție, gata să se mute în noul sediu ... în 48 de ore

16 iul. 22:15   Politică
2 ore in urma 426 0

Procurorii anticorupție sînt gata să se mute în sediul nou, identificat de Guvern, în doar 48 de ore.

Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul emisiunii „În context”, de la Moldova 1. Procurorul șef anticorupție a explicat că transferul va fi rapid datorită faptului că instituția pe care o conduce nu deține obiecte mari în actualul sediu închiriat de la Centrul Național Anticorupție (CNA).

Principalele declarații făcute de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la postul public de televiziune:

Sediu nou pentru PA: „Putem împacheta și ne putem muta timp de 48 de ore. Pentru noi nu este foarte complicat să fim gata să ne mutăm, pentru că noi luăm spațiu în chirie de la CNA, toate lucrurile mai mari nu sînt ale noastre. Noi am merge doar cu tehnica, calculatoarele și dosarele fizice. Nu ar dura deci așa de mult pentru PA să poate realoca aceste lucruri într-o clădire din centrul Chișinăului”.

Schema Interpol: „Beneficiarii acestei scheme nu au pus niciodată piciorul pe pămîntul Republicii Moldova. (…) Am reușit să oprim această schemă. În continuare nu mai beneficiază niciun fugar de ea”.

Finanțarea politică ilegală: „Cred că poate fi stopată. (…) Am reușit să ridicăm peste un milion de dolari de la Aeroportul Chișinău, unde există bănuială rezonabilă că acestea sînt finanțări ilegale sau contrabandă. Cred că asta trimite un semnal foarte clar pentru toți cei care aduc bani murdari în țară – că riscă să îi piardă prin percheziții, prin confiscări. Sperăm asta să limiteze așa fel de comportament”.

Vetting: „Este o provocare destul de greа (…) La început, cînd am ajuns în această funcție, în 2022, era destul de optimistă opinia procurorilor față de acest concept. Între timp, în acești doi ani a scăzut foarte mult încrederea în procesul de Vetting ca fiind unul obiectiv, eficient și corect. Dar ne conformăm acestei decizii asumată politic”.

Delimitarea competențelor CNA și PA: „Dacă ar fi fost decizia mea, aș fi mers pe o versiune diferită, pe o comasare a forțelor CNA și PA, puse împreună. Noi acum am rămas cu o delimitare destul de îngustă, dar vom încerca să facem față la dosarele de rezonanță de nivel înalt”.

Veronica Dragalin și-a început activitatea la PA pe 1 august 2022. Anterior, ea a deținut funcția de procuror-adjunct în districtul central al Californiei, SUA.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?