Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Veronica Dragalin: Finanțarea ilegală a partidelor politice poate fi descurajată

16 iul. 21:45   Politică
4 ore in urma 517 0

Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată.

Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la emisiunea „În Context” de la Moldova 1.

Acesta spune că, în ultima perioadă, tot mai mulți bani care au intrat ilegal în Republica Moldova au fost confiscați.

„Faptul că noi am reușit să ridicăm, cînd spun noi, atunci e procuratura, poliția, toți împreună, în efort comun, am reușit să ridicăm peste un milion de dolari de la Aeroportul Chișinău, care din punctul nostru de vedere există bănuieli rezonabile că acestea sînt finanțări ilegale sau contrabandă, din punct de vedere a banilor introduși în țară peste limita care se permite. Cred că asta trimite un semnal foarte clar pentru toți cei care aduc bani murdari în țară – că riscă să îi piardă prin percheziții, prin confiscări. Sperăm asta să limiteze așa fel de comportament”.

Veronica Dragalin a declarat că instituția se confruntă cu dificultăți din lipsa unui sediu mai mare. Ministerul Justiției a identificat un spațiu, iar șefa de la anticorupție spune că au nevoie de doar 48 de ore pentru a trece la casă nouă.

„Noi, Procuratura Anticorupție, ne confruntăm cu cîteva dificultăți la moment, din lipsa unui sediu unde este suficient spațiu să putem angaja toate persoanele pe care conform legii le putem angaja: ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație, specialiști, contabili”.

Șefa Procuraturii Anticorupție mai spune că în ultimele luni lucrurile se mișcă spre bine. Potrivit ei, acest lucru se datorează faptului că nouă judecători de la Judecătoria Buiucani au fost specializați, astfel toate dosarele trimise de Procuratura Anticorupție sînt examinate de acești magistrați.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?