Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Valeriu Ostalep: „Cine își asumă responsabilitatea pentru starea de lucruri din Moldova?”

22 mai. 06:00   Politică
3588 0

Despre înrăutățirea situației din Moldova, inclusiv despre problemele legate de implementarea reformelor în sectorul justiției și lupta împotriva corupției, vorbesc deja și așa-numiții parteneri externi ai țării, dar nu este clar cine dintre autoritățile republicii își asumă responsabilitatea pentru aceasta.

Despre acest lucru a declarat expertul în securitate și fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, transmite Noi.md.

„Primul lucru pe care aș vrea să îl văd este cine își asumă responsabilitatea pentru starea de lucruri, despre care vorbește deja nu Ostalep sau opoziția, ci partenerii de dezvoltare ai PAS. Cine și-a asumat responsabilitatea? Aceleași evaluări sînt cuprinse în documente oficiale, în declarații oficiale", a spus el.

Valeriu Ostalep a atras atenția asupra faptului că, în același timp, premierul Dorin Recean spune că în Republica Moldova deja nu mai există corupție mare la cel mai înalt nivel.

„Pe de o parte, vorbește Recean, iar pe de altă parte - partenerii lor de dezvoltare. Pe cine ar trebui să ascult? Pe partenerii lor sau pe Recean? Sau pe purtătorul de cuvînt al guvernului care are grijă de ce citim și privim? El are grijă de ceea ce eu privesc și citesc, dar de aceasta lui nu-i pasă, de rezultatul activității sale?", se întreabă expertul în securitate și fostul viceministru de externe.

El a atras atenția asupra faptului că pe acest tace subiect și ministrul Justiției.
„Ce a spus el la această temă? Iată iau un pix și o hîrtie și scriu numele și prenumele. Cine la noi și-a asumat responsabilitate, în general, pentru toată această harababură cu pre-vetingul, care a dus la un colaps? Noi așa și nu avem un procuror general. Judecătorii pleacă cu toții. Nu există nicio predictibilitate cu privire la cînd și cum se va termina totul. Cum îl cheamă pe cel ce a creat toate aceste probleme. Cum se numește? Cine este?", a adresat o întrebare retorică Valeriu Ostalep.


Potrivit lui, președintele țării, Maia Sandu, se preface că nu are nimic de-a face cu acest lucru, la fel ca și premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Și aceasta este politica de autodizolvare. Adică ei se plimbă cu drapelul Moldovei, se fotografiază mereu cu copii, dar nu există nicio persoană care să-și asume responsabilitatea pentru problemele despre care vorbesc partenerii lor de dezvoltare", a subliniat expertul în securitate și fostul viceministru de externe.

„Cine își asumă responsabilitatea politică, pentru că documentele publicate înseamnă un singur lucru: eșec total, aroganță criminală și, desigur, incompetență. Dar, după ce ne-am dat seama de toate acestea, cineva ar trebui să spună: Bine, am auzit. Dar acum vom face asta și asta. Dar ei nu fac acest lucru. Asta înseamnă că nimeni nu va schimba nimic. Se vor preface, ca și în alte cazuri, că nu s-a întîmplat nimic", și-a exprimat el regretul.

63
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?