Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Vadim Ceban: "Nu antrenați Găgăuzia în jocuri geopolitice"

26 iun. 06:15   Politică
2952 0

"Nu antrenați Găgăuzia în jocuri geopolitice", a declarat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii "По фактам", în cadrul căreia a făcut apel la locuitorii și autoritățile din Chișinău și Găgăuzia pentru pace și cooperare.

Ceban a spus că, în primul rînd, este necesar să se păstreze pacea și calmul în regiune și în întreaga țară. Chiar dacă nu există dorința de a negocia cu anumite autorități, există întotdeauna modalități alternative de interacțiune: prin intermediul primarilor, aleșilor locali și deputaților din Adunarea Populară.

"Este necesar să păstrăm pacea și liniștea în regiune și în țara noastră. În al doilea rînd, chiar dacă nu există dorința de a negocia și conveni cu anumiți reprezentanți ai autorităților, există și alte posibilități. Se poate lucra cu primarii, aleșii locali, deputații Adunării Populare. Este important ca oamenii să nu sufere, pentru că ceea ce văd eu acum se reflectă în viața concretă a oamenilor, în Găgăuzia este deosebit de vizibil. Nu este vorba doar despre acordul dintre Chișinău și Comrat - nu există unitate în Găgăuzia însăși. Aceasta este o sarcină concretă pentru bașcan - să stabilească un dialog intern. Este necesar să eliminăm sentimentele radicale și să găsim un compromis în cadrul regiunii", a subliniat Ceban.

El a spus că, de cînd Moldova a devenit un stat independent, găgăuzii nu au altă țară. "Astăzi este necesar să stabilim contactul cu autoritățile centrale. Dacă acestea nu dialoghează cu bașcanul, să dialogheze cu primarii și să implementeze proiecte. Acum nu este momentul să căutăm vinovați, este important să prevenim distrugerea casei noastre comune", a adăugat Vadim Ceban.

20
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?