X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 226
Transnistria stiri: 1417

Usatîi: Statul trebuie să organizeze colectarea producției agroindustriale de la populație, pentru ca aceasta să ajungă în magazine

6 aug. 18:30   Politică
4 ore in urma 957 0

Agricultorii moldoveni sînt lăsați în voia sorții și împiedicați să se dezvolte, deoarece nu există viziune, competență și profesionalism din partea celor care ne conduc.

De această părere este președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. În cadrul emisiunii Puterea e în adevăr” Usatîi a criticat declarația făcută recent de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care a condiționat acordarea subvențiilor cu votarea „pentru” la referendum, transmite paranteze.

„În toate țările normale, agricultura este subvenționată de stat. Necondiționat. Politicienii nu pot și nici nu au dreptul să condiționeze acordarea subvențiilor. Ministrul Bolea îi îndeamnă pe agricultori să se asocieze și să se organizeze în cooperative dacă vor să-și vîndă producția în magazinele din țară. Este o altă mare prostie”, a declarat Usatîi.

Totodată, președintele ”Partidului Nostru” este convins că statul trebuie să organizeze colectarea producției autohtone, pentru ca fructele și legumele moldovenești să ajungă pe rafturile magazinelor din țară, dar și la export.


„Contractele cu magazinele trebuie făcute și gestionate de către o instituție separată, controlată de stat. E vorba de așa-numita „Заготконторa”, instituție care să aibă grijă atît de comercializarea producției locale în lanțurile de magazine și piețele autohtone, cît și de exportul acestei producții. În Uniunea Sovietică exista o astfel de practică. Și nu trebuie să ne temem sau să ne fie rușine să preluăm practicile bune din URSS. Ce e rău, dăm la o parte, ce e bun, implementăm. Agricultorii trebuie apărați. Doar așa vor putea să se dezvolte normal și să nu se teamă că vor fi jupuiți de intermediari. Statul și intermediarii au distrus agricultura. Asta s-a întîmplat în ultimii 30 de ani și acest lucru continuă pînă azi. Eu știu cum să opresc acest dezmăț și o voi face”, a mai spus Renato Usatîi.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав