X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Usatîi, împotriva referendumului inițiat de președintă? „Nu exclud că poate fi anulat

22 feb. 07:45   Politică
4262 1

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, nu exclude că referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inițiat de președinta țării, ar putea fi anulat.

Politicianul mai spune că o decizie în acest sens ar putea fi luată de Înalta Curte, iar asta pentru că guvernarea se teme de un eventual eșec.

Declarațiile au fost făcute de Usatîi la emisiunea Rezoomat de la RLIVE TV.

„Eu sînt primul politician care își asumă că voi accepta direcția Republicii Moldova, care va fi decisă de cetățeni. Nu are dreptul Usatîi, Dodon, Sandu… haideți să decidem cu UE sau nu. (…) În primul rînd, acest referendum trebuie pregătit. Acum pare o simulare, înainte de alegerile prezidențiale ca doamna Sandu să își mobilizeze electoratul. Nu este nici o șansă pentru 2030, (n.r. ca Moldova să adere la UE) trebuie să fim realiști. (…) La Președinție deja sînt probleme, le este frică că poate să fie un eșec, iar eu nu exclude că poate fi anulat. Adică el nu o să fie anulat la inițiativa doamnei Sandu, ca ea să nu recunoască un eșec, o să spună Curtea Constituțională că nu poate… o să găsească o pîrghie, dar o să-l facem după. (…) La referendum dvs. ați vota pentru? Nu, eu personal nu. Eu tot timpul am fost pentru vectorul dezvoltării naționale”, a precizat Renato Usatîi.

Maia Sandu a inițiat referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în decembrie 2023. Maia Sandu a spus că își dorește ca referendumul să aibă loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, întrucît trebuie să avem o rată de participare cît mai înaltă la vot. Curtea Constituțională urmează să emită o opinie în acest sens. În acest context, șefa statului a menționat că-și dorește un nou mandat de președinte pentru a contribui la agenda europeană a Republicii Moldova.

28
8
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?