X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Usatîi, despre principalele cauze ale situației economice din țară

5 iun. 11:29   Politică
4520 1

În loc să caute soluții cum să păstreze investitorii, guvernarea face ca aceștia să plece.

Declarația a fost făcută de președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii ”Puterea e în Adevăr”.

”Pleacă agenții economici din Moldova. Din sectorul real pleacă această companie Fujikura care a avut peste 1200 de angajați. Se închide o fabrică la Căușeni, cu investiții germane. Oamenii rămân fără lucru și pleacă din țară”, a spus Usatîi.

Președintele ”Partidului Nostru” susține că problema trebuie rezolvată fundamental.

”Am propus să începem cu crearea școlilor profesional-tehnice. Nicio reacție. Actuala conducere a zis că e scumpă întreținerea reședinței de la Condrița. M-am oferit să o iau în arendă, să plătesc 2 milioane de lei în buget și să fac un centru social acolo. N-au acceptat. Nici idea creării farmaciilor electronice în fiecare sat n-a fost acceptată. În același timp, ei nu au fost în stare nici măcar să instaleze blocuri sanitare la vămi pentru șoferii de TIR”, a declarat liderul PN.


Renato Usatîi a amintit că în trei ani de mandat al PAS, din Moldova au plecat 120 de mii de cetățeni, iar majoritatea dintre aceștia sunt tineri. Moldova a înregistrat anul trecut o creștere economică de doar 0,7%. Pentru acest an, instituțiile financiare internaționale au redus prognoza creșterii economice în Moldova.

3
0
0
7
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав