Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Unul din aliații fugarului Șor, s-a ales cu un dosar penal cît și contravențional

3 iul. 17:14   Politică
4931 0

Alexei Lungu, care conduce Partidului Șansa, finanțat de fugarul Ilan Șor, a fost reținut astăzi de Poliția Republicii Moldova pentru nesubordonare și comportament violent, anunță Noi.md

Incidentul a avut loc în fața unei judecătorii din Chișinău, unde poliția fusese solicitată să asigure orinea publică, în contextul unui protest oragnizat de șoriști în legătură cu ședința de judecată în cazul bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul.

"În contextul examinării, astăzi, a unei cauze penale, Poliția a recepționat din partea președintelui instanței de judecată din Chișinău demersul prin care, polițiștii să asigure respectarea oricărei forme de întrunire nu mai aproape de 25 de metri de sediul instanței, altfel acțiunile participanților vor fi considerate imixtiune în procesul de activitate al instituției. În acest context, Poliția a adus la cunoștința celor prezenți în adiacent demersul instanței, solicitînd conformarea acestora. Unul dintre participanți a manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță, lovind în bunurile instituțiilor statului, fapt pentru care a fost condus la sediul poliției pentru a fi documentat atît contravențional, cît și penal", precizează Poliția Republicii Moldova.

Urmare a intervenției, Lungu, a fost urcat în mașina Poliției și transportat la Inspectoratul sectorului Buiucani, fiind escortat de mai mulți ofițeri.

8
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?