Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Un troll de-al lui Plahotniuc a devenit candidat PAS?” Ce spune Maia Sandu

2 noi. 2023,, 08:00   Politică
5295 1

Președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu, după ce într-o localitate din țară, PAS a înaintat la funcția de primar un fost membrul al Partidului Democrat din Moldova, „un troll al fabricii lui Plahotniuc, care a numit-o hoață și mincinoasă”.

„O eroare regretabilă”, a declarat șefa statului, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii, de la Jurnal TV, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„În această campanie am asistat și la un proces de înrolare a candidaților din alte partide în PAS, inclusiv a unor din PDM. Cum v-ați simțit cînd a-ți aflat că, într-un sat din țară, candidatul PAS la funcția de primar este un cetățean, care era printre liderii de trolli ai fabricii lui Plahotniuc și chiar pe dvs vă numea mincinoasă și hoață?, a fost întrebată președinta.

„Am aflat din presă despre acest caz, este unul regretabil. Este o eroare a echipei s-a ocupat de promovarea candidaților, de selectarea oamenilor care să poată să conducă o localitate. Este o eroare regretabilă. Oamenii mincinoși nu au cum să fie potriviți pentru a conduce o localitate sau alta”, a declarat Maia Sandu.

Dionisie Rusu, cunoscut în spațiul public cu numele Denis Rusu, așa cum își semna articolele cu tentă politică în perioada de glorie a Partidului Democrat din Moldova (PDM), a fost candidatul PAS la funcția de primar în satul Găuzeni, raionul Șoldănești, fiind retrat din cursă la scurt timp.


„Am decis să revin pentru a candida la funcția de primar, fiind susținut de echipa PAS! Nu vin singur! Vin cu o echipă de oameni cu caracter și voință. O echipă cinstită, spre care privesc cu mîndrie. Dragi oameni din Găuzeni, pe 5 noiembrie vă invit să votați nr. 1 în buletinele de vot. Vă invit să votați un om și o echipă despre care nu veți auzi niciodată de rău”, anunța Rusu pe pagina sa de facebook, la 12 octombrie.

Acum cîțiva ani însă, în timpul guvernării PDM-ului condus de Plahotniuc, bloggerul Denis Rusu, care era și membru al echipei de tineret a PDM și care se descria drept „o persoană obișnuită, cu preocupări sociale și politice, care nu posedă nimic ieșit din comun și care nu poate accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizările absurde”, avea o cu totul altă părere despre partidul care l-a susținut.

Rusu scria periodic articole pe care le publica pe blogul său, dar și pe platforma Vox Publika, site gestionat atunci de postul de televiziune Publika TV, afiliat lui Vladimir Plahotniuc. Pe atunci, Rusu critica formațiunea politică care-l susținea în alegerile din 5 noiembrie 2023, distribuia periodic informații despre membrii partidului PAS și promova intens ideile lansate de partidul lui Plahotniuc. Maia Sandu, care la acea vreme era președinta PAS, era printre cele mai frecvente ținte ale atacurilor și falsurilor lansate de Rusu în spațiul public, a scris zdg.md.

4
6
1
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?