X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Un birou al Ambasadei Norvegiei va fi deschis la Chișinău

2 feb. 13:45   Politică
2967 0

Norvegia își întărește prezența în Republica Moldova prin deschiderea unui birou de ambasadă. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe de la Oslo. Biroul ambasadei din Chișinău va activa pe lîngă ambasada Norvegiei în România.

„Situația de securitate din Europa înseamnă că trebuie să ne schimbăm atenția și să ne reorganizăm resursele. În ultimul an, am trimis alți diplomați norvegieni la Kiev, București și Vilnius, printre alte locuri. Acum, pentru prima dată, deschidem o misiune de serviciu extern norvegian în Moldova”, a declarat ministrul norvegian al Afacerilor Externe, Espen Barth Eide, notează Noi.md cu referire la jurnal.

Ministerul Afacerilor Externe de la Oslo precizează că Moldova va continua să primească sprijin semnificativ din partea Norvegiei în 2024. Programul Norvegian Nansen pentru Ucraina permite, de asemenea, asistență Moldovei. Noul birou al ambasadei de la Chișinău va contribui la o bună urmărire a acestui sprijin. Diplomația norvegiană a mai adăugat că sprijină reformele democratice și ambițiile Moldovei pentru o cooperare mai strînsă cu restul Europei.

5
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?