X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ultima oră! Fostul premier Vasile Tarlev va prelua conducerea unui partid politic

9 feb. 14:59   Politică
4762 0

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev urmează să fie președintele partidului Viitorul Moldovei, formațiune politică anunțată vineri, 9 februarie.

De fapt, partidul Bugeacul Nostru, creat în noiembrie 2022, va fi redenumit în „Viitorul Moldovei”. Noua denumire nu este încă înregistrată la Agenția Servicii Publice (ASP), transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

„Eu nu m-am gîndit că voi ajunge încă o dată să vin în politica mare a R. Moldova. Însă eu nu sunt indiferent de ce se întîmplă în țară. Văzînd că producătorul local, economia națională, din ce în ce merge în groapă, se ruinează și mergem la dispariția țării (…)”, a declarat fostul premier.

Acesta a mai declarat că „nu vrea să vină un burduhos de undeva să-l învețe cum să-și iubească soția și cum să-și educe copii”. „Noi trebuie să fim stăpîni la noi acasă”, a declarat Tarlev.

„Noi vom fi un partid nu împotriva cuiva, că lumea s-a săturat de gălăgie, distrugeri, critici. Noi vom fi pentru ceva: pentru țară, pentru neam, pentru patrie, pentru bunăstare, pentru un viitor mai bun la noi acasă”, a mai spus acesta.


La sfîrșitul lunii august 2022, la Comrat, a fost creat un nou partid, „Bugeacul Nostru”, în frunte cu politicianul găgăuz, Valeri Ianioglo, fost bașcan interimar și prim-vicepreședinte al comitetului executiv al Găgăuziei.

Vasile Tarlev a deținut două mandate de prim-ministru, cînd la putere au fost comuniștii, în perioada 2001-2008.

În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că s-a retras din Uniunea Centristă din Moldova (UCM) și se retrage din politică.

„Analizînd situaţia creată la moment în ţară și în interiorul partidului, consultînd mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, businessmani, oameni de ştiinţă şi cultură, politicieni, personalităţi din alte domenii, am decis să mă retrag din UCM”. Tarlev a afirmat că, pe viitor, va susţine ideile de modernizare a ţării şi de consolidare a societăţii și „va depune toate eforturile ca să aducă R. Moldova pe făgaşul normalităţii”.

16
4
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?