X 
Arşiţa stiri: 228
Jocurile Olimpice stiri: 294
Transnistria stiri: 1421

Ulianovschi despre Zilele Diasporei: Organizatorii nu au permis să fie adresate întrebări incomode Maiei Sandu

20 aug. 09:05   Politică
2 ore in urma 1561 0

Fostul diplomat Tudor Ulianovschi, atrage atenția asupra atmosferei pasive și a lipsei de entuziasm la evenimentele dedicate Zilelor Diasporei.

Ulianovschi afirmă că mulți dintre moldovenii din diaspora, care au participat la evenimentele din august, nu au avut posibilitatea să își exprime direct nemulțumirile și să adreseze întrebări incomode președintelui Maia Sandu, transmite Noi.md

Potrivit lui, organizatorii evenimentelor au restricționat accesul acestora la discuții libere.

„Cei care nu au fost incluși în scenariu, dar au vrut să-i adreseze întrebări șefei statului despre problemele cu care se confruntă diaspora, despre pensiile mici ale părinților sau bunicilor lor, nu au avut această posibilitate. Organizatorii i-au întrebat despre temele pe care vor să le abordeze și nu le-au permis să pună întrebări incomode Maiei Sandu. Aceasta este răsplata exponenților PAS pentru eforturile depuse de moldovenii din diasporă, care i-au adus la putere și le-au asigurat majoritate parlamentară.”, a adăugat Tudor Ulianovschi.

Ulianovschi a spus că, deși evenimentele au fost organizate „ca la carte” din punct de vedere tehnic și logistic, numărul participanților a fost considerabil mai mic, iar cei prezenți au perceput manifestările ca fiind forțate și lipsite de conectare cu realitatea curentă din Republica Moldova.


"Din punct de vedere tehnic și logistic, evenimentul, la care au participat inclusiv exponenți și susținători ai actualei guvernări, a fost organizat ca la carte, ca și în ceilalți ani. Ce este însă diferit față de ceea ce am văzut pînă acum este faptul că la aceste acțiuni au participat mai puțini oameni. Mai mult, cei prezenți le-au perceput ca fiind forțate, fără să se fi ținut cont de contextul actual, de situația din țară și de starea de spirit a oamenilor. În loc de o atmosferă festivă, am văzut lipsă de interes și mai puțin entuziasm din partea diasporei. Am simțit multă dezamăgire. Aceleași impresii mi le-au împărtășit mai mulți moldoveni care au venit acasă, în vacanță”, spune Ulianovschi.

Evenimentele dedicate Zilelor Diasporei se desfășoară în perioada 14 - 23 august.

13
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав