X 
Cutremure stiri: 504

Transnistria intenționează să organizeze un referendum privind relațiile cu UE

11 oct. 13:05   Politică
7 ore in urma 2434 0

Tiraspolul a propus Chișinăului organizarea unui referendum privind relațiile cu Uniunea Europeană pe teritoriul regiunii transnistrene, însă, în lipsa unui răspuns din partea autorităților oficiale, autoritățile din autoproclamata RMN intenționează să organizeze propriul referendum privind relațiile cu UE

Aceasta se arată într-o declarație a așa-numitului Minister de Externe al autoproclamatei RMN .

În document se menționează că autoritățile transnistrene au propus organizarea unui referendum privind atitudinea față de UE pe teritoriul Transnistriei pentru a obține opinia reală a tuturor locuitorilor din regiune.

În declarație se precizează că regiunea transnistreană a fost deschisă discuțiilor privind parametrii de exprimare a opiniei locuitorilor săi încă de la anunțarea referendumului la sfîrșitul anului trecut.

„Am așteptat o abordare corespunzătoare din partea Republicii Moldova, astfel încît, în conformitate cu principiile și procedurile democratice, toți transnistrenii să aibă posibilitatea de a-și exprima opinia cu privire la o problemă care le afectează viitorul”, se arată în declarație.


În absența unui astfel de dialog, autoritățile din autoproclamata RMN consideră oportună organizarea propriului referendum privind relațiile cu UE.

Tiraspolul a subliniat că un astfel de plebiscit ar putea avea loc „în baza unui acord între părți, cu implicarea observatorilor internaționali și în conformitate cu principiile democratice”.

„A trecut suficient timp ca să înțelegem un adevăr simplu: nu este posibil de găsit o soluție corectă și durabilă la conflict fără a lua în considerare opinia poporului”, se arată în declarație.

Chișinăul nu a comentat deocamdată această inițiativă.

32
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав