X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Tarlev a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței

27 aug. 13:21   Politică
3 ore in urma 1406 0

Astăzi, 27 august, într-o zi care simbolizează curajul și determinarea poporului Republicii Moldova, Vasile Tarlev, s-a adresat cetățenilor cu un mesaj de felicitare cu ocazia celei de-a 33-a aniversări a proclamării independenței țării.

În mesajul său, Vasile Tarlev a subliniat că independența Moldovei nu este doar o realizare politică sau juridică, ci esența ființei noastre naționale. „Independența pe care o sărbătorim reprezintă libertatea de a decide, de a ne construi viitorul așa cum ne dorim și de a ne păstra tradițiile,” a menționat el.

Politicianul a accentuat că fiecare cetățean al țării trebuie să conștientizeze responsabilitatea zilnică pe care o are pentru a păstra această independență. „Este un angajament față de țară, față de familiile noastre și față de noi înșine. Trebuie să ne păstrăm pacea și stabilitatea, să construim un viitor mai bun pentru copiii noștri și să ne asigurăm că Moldova rămâne un stat suveran, respectat și demn,” a adăugat Vasile Tarlev.

Ex-premierul a remarcat că, deși suntem mândri de drumul parcurs și de succesele obținute, Moldova se confruntă încă cu multe provocări. „În aceste vremuri dificile, pacea devine cel mai prețios bun al nostru. Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de pace în comunitățile noastre, în familiile noastre și în inimile fiecăruia dintre noi,” a declarat el.

Vasile Tarlev a subliniat că moldovenii sunt o națiune puternică atunci când sunt uniți și se sprijină reciproc. „Trebuie să rămânem solidari în fața provocărilor economice, sociale și politice, concentrându-ne pe ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne dezbină. Fiecare dintre noi, fiecare familie — este parte a destinului comun al țării noastre,” a punctat Vasile Tarlev.

În încheierea mesajului său, Vasile Tarlev a îndemnat cetățenii să privească spre viitor cu încredere și optimism. „Puterea noastră stă în dragoste: dragostea de părinți și copii, de pământul nostru, de poporul și de țara noastră. Dragi moldoveni, viitorul Moldovei contează! Fiecare dintre noi este un pilon al acestei țări, și împreună putem construi un stat puternic și respectat,” a declarat el.

Mai multe informații despre istoria Republicii Moldova pot fi citite pe moldovenii.md

3
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав