Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Surse: Cine ar putea fi candidatul PSRM la funcția de primar general

3 apr. 2023,, 16:20   Politică
2911 0

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM), vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea ar putea candida la funcția de primar al mun. Chișinău.

Informația a fost confirmată de surse anonime pentru Newsmaker.md.

Potrivit sursei citate, partidul nu a luat o decizie finală cu privire la candidatul pentru funcția de primar al capitalei, însă cea a lui Vlad Batrîncea este printre cele mai probabile. Deputatul socialist nu a comentat deocamdată informația.

Alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sînt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Primarul actual al capitalei Ion Ceban a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat. Acesta a devenit primar al capitalei în timp ce era membru al PSRM. Ulterior, acesta și-a suspendat statutul și a precizat că va fi primar independent de forțele politice. Pe 17 ianuarie 2023, Ceban și-a înregistrat propriul partid – Mișcarea Alternativa Națională (MAN).


La sfîrșitul lunii martie, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a declarat într-o emisiune televizată că nu exclude că va candida pentru funcția de primar al capitalei.

8
2
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?