Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

SUA sînt interesate în identificarea soluțiilor pentru reintegrarea pașnică a Republicii Moldova

9 apr. 15:30   Politică
1801 0

Ministrul Energiei al Moldovei, Victor Parlicov, s-a întîlnit cu Subsecretarul adjunct pentru Europa de Est și Afaceri Politice și Regionale în cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de stat al SUA, Christopher W. Smith.

După cum informează Ministerul Energiei al Republicii Moldova, părțile au discutat progresele Republicii Moldova în diversificarea surselor de energie și saltul înregistrat în ultimii ani pe dimensiunea de gaze și energie electrică. Victor Parlicov a subliniat că Republica Moldova avansează în procesul de edificare a piețelor de energie și integrare în piața europeană, descriind modificările legislative operate recent.

În context, Victor Parlicov a mulțumit pentru sprijinul oferit de Statele Unite pentru depășirea crizei energetice și diversificarea surselor de energie. De asemenea, au fost examinate riscurile pentru Republica Moldova și impactul asupra stabilității regiunii transnistrene a expirării contractului de tranzit a gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei.

Părțile au agreat că este în interesul atît a Republicii Moldova, cît și a Statelor Unite să fie menținută stabilitatea în această regiune și să fie identificate soluții de reintegrare pașnică a Republicii Moldova.

3
1
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?