X 
Arşiţa stiri: 171
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Sturza, nemulțumit de activitatea Comisiilor de Vetting și Pre-Vetting

19 iul. 08:00   Politică
4 ore in urma 1337 1

Fostul premier, Ion Sturza, este nemulțumit de activitatea Comisiilor de Vetting și Pre-Vetting și de rezultatele livrate de către acestea. Sturza sugerează că acestea blochează oamenii cu aptitudini și îi promovează pe cei incapabili în domeniul justiției.

Mai mult, ex-prim-ministrul susține că nimeni, nici măcar aceste comisii, nu pot garanta că în viitor, cei care azi au trecut Vetting-ul, nu vor cădea pradă în plasele corupției.

„Pe de pe o parte, blochează oamenii care au anumite capacități și sînt gata să se alinieze și să facă treabă, și promovează pe alții, care nu au nici capacitatea de a duce actul justiției în zonele lor de excelență sau mîine vor fi aceiași corupți”, a declarat Ion Sturza în cadrul ediției de joi, 18 iulie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui Ion Sturza, Comisiile de Vetting și Pre-Vetting respectă niște simple protocoale și nu este interesată să schimbe neapărat lucrurile. În opinia fostului premier, cele două comisii au fost „o iluzie”.

„Multe iluzii au fost pe parcursul acestor ani, că noi o să găsim o soluție miraculoasă și cu ea o să rezolvăm problemele. Ceea ce am propus eu sau oamenii care au trecut prin aceste reforme, inclusiv din Romînia, era un proces mult mai migălos, cu implicări mai largi și cu multe compromisuri. Noi nu putem să considerăm că trăim într-o societate sau mediu steril. Azi trebuie să fim de acord că inclusiv cei tineri din sistem nu prea au avut grijă ca CV-ul lor să fie imaculat sau să își contabilizeze toate cheltuielile”, a menționat Ion Sturza.


Fostul premier Ion Sturza consideră că rezultatele livrate de comisii nemulțumesc mai multă lume, inclusiv guvernanții.

4
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав