X 
Cutremure stiri: 502

Stoianoglo: „Oamenii din teritoriu nu simt ajutorul UE, iar drumurile sînt construite din credite”

3 oct. 11:18   Politică
12 ore in urma 2806 0

Oamenii din Republica Moldova nu simt ajutorul Uniunii Europene, iar banii care le sînt alocați pentru construcția drumurilor sînt împrumuturi care vor trebui rambursate, bani care ar fi putut fi luați de la alții, poate, în condiții mai avantajoase.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, într-un interviu special pentru RTVI, transmite Noi.md.

El a recunoscut că UE finanțează destul de multe proiecte în Moldova, inclusiv proiecte de infrastructură, dar a subliniat că majoritatea absolută a fondurilor alocate Moldovei de către UE și alți donatori occidentali sînt oferite sub formă de împrumuturi.

„Prin urmare, drumurile sînt construite din împrumuturi, nu din bani europeni, și cu același succes putem împrumuta acești bani din Lumea arabă, de la China, de pe alte piețe, iar uneori aceste resurse sînt mai ieftine decît cele pe care ni le oferă Occidentul”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

El a subliniat că este foarte recunoscător Uniunii Europene pentru sprijinul său și pentru această asistență, dar a remarcat că oamenii în teritoriu nu o simt.


„Iar drumurile despre care vorbim, despre care scriem, sînt împrumuturi. Un singur tronson de drum în țară a fost construit în cadrul fondului american de susținere, iar toate celelalte au fost construite din împrumuturi pe care cetățenii moldoveni vor trebui să le ramburseze”, a declarat fostul procuror general, candidatul la președinția Republicii Moldova.

53
0
0
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав