X 
Cutremure stiri: 506

Stoianoglo: „Liderii diferitor state-membre ale UE se întîlnesc cu conducerea Rusiei”

3 oct. 21:30   Politică
3 ore in urma 1678 0

Președinții Moldovei și Rusiei ar trebui să se întîlnească pentru a discuta problemele existente.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, într-un interviu special pentru RTVI, transmite Noi.md

El a atras atenția asupra faptului că liderii diferitelor state-membre ale UE se întîlnesc cu conducerea Federației Ruse și promovează interesele țărilor lor.

„Ei au nevoie să facă acest lucru. Eu nu văd geopolitică aici, absolut deloc. Pentru că aceeași Slovacia, aceeași Ungaria, să spunem, depind de livrările din Federația Rusă de resurse energetice, produse chimice, îngrășăminte, erbicide și așa mai departe, iar în acest caz ele își promovează propriile interese. Și din punctul meu de vedere, acest lucru este absolut normal”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Întrebat dacă, în cazul în care candidatul Alexandr Stoianoglo va deveni președintele Republicii Moldova, va merge la Moscova sau în altă parte pentru a se întîlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, fostul procuror general a spus că, dacă va fi ales președinte al Republicii Moldova, va merge oriunde are interese Moldova, dar consideră că trebuie să ne concentrăm pe agenda noastră internă.

„Toate aceste călătorii în străinătate, toate sînt bune. Dar, repet, ele trebuie să reiasă din interesele țării. Voi merge și în România, voi merge și în Ucraina, voi merge și în Uniunea Europeană, voi merge și în China, și în Federația Rusă, desigur, pentru că acolo sînt interesele Moldovei”, a spus el.

20
3
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав