X 
Cutremure stiri: 504

Spînu, despre informațiile privind dosarul în care a figurat Gaibu: „Prim-ministra va discuta cu el ”

26 mai. 2022,, 09:55   Politică
1774 0

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, va avea o discuție cu prim-ministra, Natalia Gavrilița, după dezvăluirile făcute de președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, privind dosarul penal în care a figurat ca bănuit. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu, care nu a vrut să se expună pe acest subiect, transmite unimedia.

„Cred că e prerogativa prim-ministrei să aibă această discuție și să spună exact cum a fost”, a declarat Spînu, la Secretele Puterii de la JurnalTV.

„Cred că, ținînd cont că Natalia Gavrilița nu este în țară, prim-ministra va avea o discuție cu domnul Gaibu ca să înțeleagă toate subtilitățile și deja domnul Gaibu trebuie să ofere explicațiile necesare. O să vedem totuși ce a fost în spate.

Nu am avut o discuție înaintea de formarea Guvernului cu domnul Gaibu, doamna prim-ministră cred că a avut și cred că e prerogativa prim-ministrei să aibă această discuție și să spună exact cum a fost”, a spus Spînu.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, cere demisia ministrului Economie, Sergiu Gaibu, după ce a intrat în posesia unor documente, printre care și ordonanțe ale Procuraturii Anticorupție, din care reiese că actualul ministru a fost cercetat, anterior, fiind bănuit de săvîrșirea infracțiunii de spălare de bani, ulterior dosarul fiind clasat de procurorul PA Lilian Rudei. Mai mult, o companie deținută de Sergiu Gaibu ar fi solicitat un grant de 200.000 lei din partea Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, subordonată Ministerului Economiei. Gaibu nu a venit, deocamdată, cu o reacție.


După dezvăluirile făcute de Plîngău, ministrul Economiei a fost convocat de PAS. Deputatul PAS Radu Marian a confirmat, pentru UNIMEDIA, că ministrul s-a prezentat la fracțiune, dar spune că discuția a vizat subiecte legate de situația economică și a fost planificată încă acum 2 săptămîni.

Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a criticat explicațiile aduse de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, cu referire la dosarul penal în care a figurat ca bănuit, ulterior clasat de procurorul PA Lilian Rudei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав