Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Situația este „destul de gravă” - Olesea Stamate comentează scandalul dintre Dragalin și Răducanu

21 mai. 17:52   Politică
3495 0

Deputata Olesea Stamate, vicepreședinta PAS și fosta președintă a Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament, a declarat că situația generată de scandalul implicându-le pe Veronica Dragalin și Tatiana Răducanu este „destul de gravă”.

Comentariile sale vin în contextul demisiei Tatianei Răducanu din funcțiile de membru în Comisia de Vetting și cea de PreVetting, și în urma unei scrisori publicate de Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție. În scrisoare se spune că Răducanu ar avea legături cu fugarul Șor și cu Platon.

„Această scrisoare a doamnei Dragalin arată că Procuratura Anticorupție ar trebui să fie la fel de curajoasă atunci când investighează dosare de corupție mare. Iată dacă ar fi așa, ar fi ideal,” a spus Stamate la emisiunea „NEconfidențial” de la Radio Moldova, transmite Noi.md Ea a subliniat că nu avea cunoștință despre legăturile lui Răducanu cu figuri controversate precum Platon, Șor și Colenco, așa cum a menționat Dragalin.

„În primul rând, sigur nu știam de legăturile cu Platon, Șor, Colenco, așa cum a scris Veronica Dragalin. Într-al doilea rând, eu aș evita să spun în această etapă despre legătura Tatianei Răducanu, conform scrisorii șefei PA,” a explicat Stamate.

Stamate a precizat că, dacă aceste informații ar fi fost cunoscute, ar fi fost verificate suplimentar în timpul interviului cu Răducanu. „Atunci când am acceptat cererea de demisie a doamnei Răducanu am cerut să participe și Veronica Dragalin, ca să ne spună mai detaliat despre scrisoarea dată, să înțelegem și noi ce este asta,” a adăugat deputata.


Criticând modul în care Dragalin a făcut publice aceste informații, Stamate a subliniat importanța responsabilității și a fundamentării cu probe. „Când ieși cu așa declarații trebuie să îți asumi o responsabilitate și sper că doamna Dragalin și-a asumat-o, și ceea ce e scris în scrisoare este fundamentat și cu alte probe, decât numai ceea ce am văzut noi în argumentele prezentate,” a spus ea.

În ceea ce privește posibila influență asupra deciziilor luate de Răducanu, Stamate este de părerea că: „Chiar și dacă va fi adevărat, e greșit să discuți că deciziile la care a participat Răducanu ar putea fi puse la îndoială.”

Deputata a concluzionat că reacția sa la scrisoarea Veronicăi Dragalin nu trebuie interpretată ca o trivializare a situației, ci ca un apel la prudență juridică și documentare adecvată a acuzațiilor.

6
4
2
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?