Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Сîte acte a adoptat Parlamentul în luna iunie

1 iul. 16:15   Politică
2151 0

În cadrul ședințelor plenare din luna iunie Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative. În aceeași perioadă, în procedură legislativă au intrat 33 de acte normative.

Potrivit datelor statistice, din totalul celor 29 de acte votate în lectura a doua de Parlament 19 sînt proiecte de lege și 10 hotărîri. Deputații au mai votat în prima lectură 17 proiecte de acte, dintre care trei au avut ca scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

Printre documentele adoptate se regăsesc acte care reglementează compensații și indemnizații majorate pentru tinerii specialiști în medicină și farmacie, eficientizarea activității parcurilor industriale, simplificarea procedurii de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, încurajarea agenților economici să doneze alimente organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară. Parlamentul a mai aprobat atragerea asistenței financiare acordate de către FMI țării noastre prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate.

Deputații au mai audiat rapoartele privind executarea bugetului de stat pe anul trecut, bugetului asigurărilor sociale de stat, a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, precum și raportul de activitate al Avocatului Poporului pentru 2023. De asemenea, a fost numit un nou membru al Comisiei Electorale Centrale și un nou Secretar general al Parlamentului.

Pe parcursul lunii iunie, comisiile parlamentare permanente s-au întrunit în 40 de ședințe, în cadrul cărora au aprobat 41 de rapoarte, 15 corapoarte și 66 de avize.


1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?