X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sergiu Sîrbu riscă confiscări de avere, dosare penale, percheziții și arest

2 dec. 2021,, 14:34   Politică
3341 2

Fostul deputat transfug Sergiu Sîrbu a revenit cu un mesaj în care explică constatările „aritmeticii ANI”, iar la final dă de înțeles că e victima unei justiții televizate. Mesajul a fost postat pe pagina sa de facebook, transmite știri.

„Deci, imaginați-vă că membrii familiei contractează mai multe credite. Apoi, din toate veniturile legale și declarate, începeți să restituiți aceste credite, evident prin depuneri, în numerar, pe conturile bancare. De asemenea, dacă aveți posibilitatea, restituiți anticipat aceste credite, inclusiv prin refinanțare de la alte bănci. Păi iată, conform logicii ANI, aceste depuneri pe conturi, în scopul restituirii creditelor, sînt considerate drept avere nejustificată!”, spune Sîrbu.

„Ce urmează, deja știm - confiscare, dosare penale, percheziții, mascați, arest etc.” a mai menționat acesta.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 1,9 milioane de lei, și deținerea nejustificată în acestei sume. Diferența substanțială a fost stabilită pentru anii 2016 - 2019, pe durata exercitării funcției de demnitate publică, fiind identificată în conturile bancare deținute în instituțiile financiare din țară, care au fost depuși sub formă de numerar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?