X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4142

Serghei Banari: „Cei care spun că viitorul nostru este în Occident, ne trag înapoi în trecut”

6 sep. 16:10   Politică
3266 0

Occidentul global este incapabil să reziste Orientului global, iar civilizația Occidentului global este o civilizație a trecutului, deși nu poate fi numită civilizație, avînd în vedere faptul că acolo s-a născut nazismul, antisemitism și șovinismul, iar cei care spun că viitorul nostru este în Occident ne tîrăsc în trecut.

O astfel de opinie a exprimat politologul, economistul și omul de afaceri Serghei Banari, relatează Noi.md.

Potrivit lui, Occidentul global este incapabil să opună rezistență Orientului global dintr-un singur motiv: acolo unde se termină limita puterii Occidentului, limita puterii Orientului încă nu a început.

„Nu veți găsi în nicio țară din Occidentul global exemple precum Cetatea Brest sau asediul Leningradului sau multe alte fapte eroice care au intrat în istoria omenirii, sacrificiul de sine al unui întreg popor pentru binele întregii lumi. Nu există astfel de exemple”, a spus Serghei Banari.

El a subliniat, de asemenea, că toată bravada Occidentului sînt poveștile sale despre trecutul său, dar dacă e să ne uităm cu atenție, absolut toți, fără excepție, spicherii Occidentului global fug ca dracu de tîmîie de orice întrebare despre viitor.


„Aceștia sînt oamenii trecutului. Civilizația Occidentului global este o civilizație a trecutului și nu o poți numi cu adevărat o civilizație. Cum poți numi civilizație ceea ce a dat naștere nazismului, ceea ce a dat naștere antisemitismului, șovinismului. Asta nu este lumea noastră. Ca reprezentant al Orientului global, nu am nimic din asta”, a declarat politologul, economistul și omul de afaceri.

Serghei Banari a menționat că nimic nu îl apropie nici de poporul german, nici de cel francez, britanic sau american. În același timp, el poate aminti 10 exemple concrete din viața sa care îl leagă de Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina și Belarus.

„Nu ne împingeți acolo unde sîntem străini. Ei încearcă să ne împingă în situația clasică de „ai nostru printre străini și un străin printre ai noștri”. Aceasta este ceea ce se întîmplă în spațiul post-sovietic”, a subliniat el.

Politologul, economistul și omul de afaceri a subliniat că Occidentul global seamănă acum cu Uniunea Sovietică a anilor '80, la început și la sfîrșit, cînd singurul lucru care se producea calitativ era nomenclatura.

Potrivit acestuia, acesta este aproximativ singurul lucru cu care Occidentul global reușește acum să facă față cu succes, deoarece crește funcționari absolut inutili, absolut corupți și absolut ineficienți.

„Eficiența Occidentului global, pentru care a fost întotdeauna renumit, a dispărut în totalitate, și-a pierdut punctele forte pentru care era renumit, nu a căpătat altele noi și s-a pomenit într-un impas fără sfîrșit. Orice acțiune a Occidentului global, la dreapta sau la stînga, înainte sau înapoi, va avea întotdeauna consecințe negative pentru el”, a declarat Serghei Banari.

Acesta a atras atenția asupra faptului că Estul global nu va deveni niciodată parte a Vestului global, deoarece ar fi un fel de încercare de a încrucișa un buldog cu un rinocer.

„Noi, oamenii acestei civilizații, putem trăi acolo, ne putem integra cu ușurință în orice societate pentru că avem respect pentru ceilalți. Problema este că ei au ură și dispreț față de noi. Eu numesc Occidentul global axa genocidului, date fiind acțiunile criminale ale acestor țări împotriva populației indigene și a băștinașilor”, a subliniat politologul, economistul și omul de afaceri.

Serghei Banari a recunoscut că principala sa nemulțumire față de Estul global este că a creat condițiile ideale pentru a merge mai departe, dar din cauza corupției, a intereselor unor grupuri și clanuri nu pot avansa în această direcție.

Principala realizare a Occidentului global el a numit faptul că a reușit să pună în spațiul post-sovietic o „bombă cu ceas”, cînd prin distrugerea sistemului de învățămînt au format cu încetul o societate de consum, incapabilă să înțeleagă procesele care au loc nu numai în lume, ci chiar în propriile lor țări, în propriile lor orașe.

„Asta au reușit să facă. Dar acesta nu este un proces iremediabil. Totul poate fi ușor de recuperat. Potențial există. Și nu pentru că eu cred în acest lucru, ci pentru că nu există altă cale de ieșire”, a declarat politologul, economistul și omul de afaceri.

El a atras atenția asupra faptului că acum, în același Israel, se permit declarații în stilul lui Hitler sau Goebbels despre superioritatea față de alții, la televiziunea israeliană se discută dacă un soldat israelian are dreptul să violeze ostaticii din închisorile israeliene, femei, copii, bărbați.

„Uitați-vă la ce au ajuns? Și oamenii ăștia vor să mă învețe morală, vor să-mi spună în ce viitor vor trăi copiii noștri. Opriți, noi ieșim. Eu nu vreau asta. Vom merge pe alt drem. Eu cred că noi trebuie să mergem pe alt drum, iar ei să meargă pe drumul lor. Acești oameni nu vorbesc despre viitor, vorbesc despre trecut. Toți cei care ne spun că Occidentul este un partener demn și așa mai departe, aceștia sînt oamenii care ne tîrăsc în trecut. Viitorul va fi altfel și va fi multipolar”, a declarat Serghei Banari.

52
2
1
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав