X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Serebrian, la Bruxelles: "Reiterăm necesitatea unei soluții pașnice în dosarul transnistrean"

20 iun. 13:30   Politică
2325 0

În perioada 18-20 iunie curent, viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, notează Noi.md.

Programul vizitei a inclus întrevederi cu Dorota Dlouchy-Suliga, reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și cu Mara Steinberga, consiliera pentru politică externă în cabinetul Președintelui Comisiei Europene.

Oleg Serebrian împreună cu Stanislav Secrieru, consilier în domeniul securității și apărării naționale al Președintelui Republicii Moldova, au prezentat situația politică și de securitate din țara noastră și evoluțiile recente din procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în cadrul lucrărilor Consiliului Politic și de Securitate al UE.

Vicepremierul moldovean a reiterat în cadrul intervenției sale în fața reprezentanților permanenți ai țărilor membre ale UE determinarea Chișinăului de a găsi o soluție pașnică în dosarul transnistrean. A fost accentuat rolul pozitiv pe care-l poate avea procesul de integrare europeană asupra celui de reintegrare a țării.

În aceeași zi, Oleg Serebrian și Stanislav Secrieru au făcut o prezentare despre situația curentă de securitate din Republica Moldova la European Policy Centre.

6
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?