Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Serebrian: „Chișinăul intenționează să rezolve problema transnistreană la masa de negocieri”

17 mai. 18:45   Politică
2134 1

Chișinăul intenționează să rezolve problema transnistreană pe cale pașnică la masa de negocieri.

Despre aceasta a declarat reporterilor viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Moldovei, Oleg Serebrian.

„Probabil am fost citat greșit în ceea ce privește negocierile. Am spus că, în anumite chestiuni, Chișinăul poate lua decizii independente pe teritoriul său suveran. Acest lucru, desigur, nu înseamnă că ne îndepărtăm de negocieri. Dimpotrivă, Chișinăul a subliniat întotdeauna că dorim să rezolvăm problema transnistreană pe cale pașnică, la masa negocierilor", a declarat Serebrian după o întrevedere cu așa-numitul ministru de externe al Transnistriei, Vitaliii Ignatiev, în formatul 1+1.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a mai adăugat că în relațiile dintre cele două părți există într-adevăr „blocaje și unele stagnări”, recunoscute atît de reprezentanții Chișinăului, cît și de cei ai Tiraspolului.

„Însuși faptul că au loc aceste întîlniri și că ne amintim de unele probleme, că unele de rezolvă deja, este un lucru pozitiv, dar, bineînțeles, mai este mult de lucru”, a spus Serebrian.


„Sîntem cointeresați să avem condiții normale de trai pe malul stîng. Sincer vorbind, sînt sigur că 90 la sută dintre locuitorii de pe malul stîng și din Bender sînt cetățeni moldoveni. Și nicio țară în acest caz nu va crea nici măcar premise pentru genocidul cetățenilor săi. Este clar că nu este în interesul Chișinăului să creeze dificultăți în privința întreprinderilor", a declarat vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?