Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șeful Secției control și protecție a animalelor răspuns acuzațiilor

21 mar. 2023,, 13:04   Politică
2743 0

Șeful Direcției Control și Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale Locativ-Comunale și Dezvoltare a municipiului Chișinău, Karl Luganov, riscă să fie demis.

Pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Luganov a reacționat la acuzațiile autorităților municipale îndreptate împotriva sa.

Karl Luganov susține că Secția pe care o conduce este acuzată că a ignorat unele din sarcini, și anume că nu a răspuns la reclamațiile privind cîinii fără stăpîn primite în 2022-2023. În opinia sa, acest lucru s-a întîmplat pentru că Direcția nu a putut oferi toate condițiile pentru o activitate calitativă a entității, transmite Noi.md.

„La baza se află o notă informativă a șefei Cancelariei, Tatiana Cartira, pentru faptul că Secția nu a răspuns la toate petițiile în 2022 și 2023.

Excelent. În acest caz, Direcția Locativ-Comunală nu ar dori să răspundă de ce nu a pus la dispoziția Secției toate resursele posibile, inclusiv personal, pentru a-și desfășura activitatea în totalitate?


Mai ales avînd în vedere toate apelurile, adresările, scrisorile și vizitele?

Încă o dată, demonstrează că Direcția, din păcate, nici nu știe bine cum funcționează Secția și ce volum de lucru efectuează”.

Potrivit lui Luganov, declarația informativă care conține argumentele pentru o eventuală concediere a fost întocmită greșit și ar trebui anulată:

„Voi nota și cîteva lucruri care îmi trezesc suspiciuni în această nouă notă informativă.

Nota depusa de Vasile Efros nu conținea date de contact, pentru care nota sa trebuie anulată și anulată întreaga comisie, lucru despre care s-a vorbit astăzi pe 20 martie, la ședința comisiei.

Dar iată nota șefei Cancelariei conține deja date de contact, deși a fost depusă pe 17 martie.

Mi-ar plăcea să greșesc, dar nu prea miroase bine una ca asta.

Încă un lucru important, pe baza procesului verbal al comisiei nu vedem să fie înregistrată în el declarația mea despre anularea comisiei, întrucît este ilegală și efectuată cu încălcări”.

Karl Luganov, la fel ca și activiștii pentru drepturile animalelor care au organizat ieri un protest în sprijinul lui, cred că DGLC intenționează să lichideze Secția protecție a animalelor și îi va demite șeful prin orice mijloace:

“După cum putem vedea, acuzațiile și procesul în sine evoluează nu pentru ce a fost făcut sau nu a fost făcut de fapt. Dar există un anumit scop și se vrea realizarea sa prin orice mijloace.

Cel mai rău lucru în toată această poveste cu încălcări fictive și presupuse acuzații este că în asta sînt implicați și unii angajați ai Direcției care sînt de acord cu acțiuni ilegale.

Se pune întrebarea cum dorește toată lumea să schimbe sistemul și sistemul din țară în sine, dacă oamenii sînt de acord să participe la tot felul de bacanale.

Pentru că dacă vrei să schimbi ceva și pentru ca ceva să devină mai bun, atunci trebuie să începi cu tine și cu acțiunile tale”, a scris Luganov, atașînd la postare un document text.

Reamintim că ieri, 20 martie, a fost luată decizie de a-l lăsa în funcție pe Karl Luganov cel puțin pînă miercuri, 22 martie. Această decizie a fost luată de reprezentanții Direcției General Locativ-Comunale, care au decis să amîne examinarea problemei pînă pe 22 martie, cînd Karl Luganov trebuie să depună clarificări Comisiei de Disciplina și Etică a Direcției Generale.

Anterior, Ion Ceban a spus că va lua toate măsurile pentru ca șeful Secției control și protecție a animalelor să fie demis. Problema demiterii a apărut din cauza faptului că acesta boicotează inițiative în problema cîinilor fără stăpîn, ceea ce, potrivit primarului, înseamnă neglijență în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?