X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Șefa statului: Nu sînt premise să credem că ne vom confrunta cu un atac militar

8 mar. 2022,, 06:41   Politică
5066 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că „nu există premise că Republica Moldova să se confrunte cu un atac militar”.

Potrivit șefei statului, discuții despre un eventual pericol se discută intensiv cu partenerii occidentali, dar și cu cei de la Kiev. Declarațiile au fost făcute în această seară în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, transmite replicamedia.md.

„Nu există premise să credem că ne vom confrunta cu un asemenea atac. Nu vedem acest pericol. Avem discuții și cu partenerii noștri din vest, inclusiv ieri am avut vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken. Dacă vă amintiți, SUA au fost cele care au vorbit despre pericolul războiului din Ucraina.

Respectiv au informații credibile. Am discutat cu ei și cu altă lume. Nu există un asemenea pericol pentru moment. Aș vrea să nu exagerăm acest pericol, fiindcă el nu există la moment. Tot ce facem, toate deciziile noastre pornesc de la necesitatea asigurării securității și siguranței cetățenilor R. Moldova.

Cu toate acestea nu putem spune că există certitudine de 100 %. Există anumite riscuri legate de faptul că sînt cîteva localități, mai exact raioanele de est care nu sînt controlate de organele constituționale.


Nu există deocamdată mișcări și acțiuni care ar duce la decizia că acolo se pregătește participarea la acțiuni militare. Noi monitorizăm situația, la fel și partenerii din occident, dar și cei de la Kiev. Pentru moment nu există asemenea indicii”, a declarat Maia Sandu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?