X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4126

Securitatea lucrătorilor expuși la radiații optice artificiale: Ce document a aprobat astăzi Guvernul

21 aug. 22:00   Politică
2 ore in urma 816 0

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Regulamentul privind cerințele minime de securitate și sănătate a lucrătorilor expuși la riscurile generate de acțiunea radiațiilor optice artificiale.

Radiațiile optice artificiale sînt prezente în mai multe domenii de muncă, în special, unde sînt utilizate echipamente și tehnologii care emit lumină artificială intensă: industria manufacturieră și sectorul medical, unde lucrătorii sînt expuși la aceste condiții perioade îndelungate, notează Noi.md.

Regulamentul are scopul de a elimina sau de a reduce la minimum nivelul de expunere a lucrătorilor la aceste radiații prin introducerea unor măsuri preventive.

De asemenea, stabilește valori-limită de aflare în situații de risc pentru lucrătorii expuși la radiații incoerente și radiații laser.

Principalele prevederi ale proiectului sînt: aprobarea normelor privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor pentru sănătatea și securitatea lor generate de expunerea la radiații optice artificiale la locul de muncă; stabilirea riscurilor profesionale pentru sănătatea și securitatea lucrătorilor cauzate de efectele nocive pentru ochi și piele urmare a expunerii la radiații optice artificiale etc.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав