X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Secretariatul Parlamentului vine cu precizări după ce a fost acuzat că sărăcește bugetul statului

29 oct. 2019,, 10:50   Politică
3104 0

Spre deosebire de guvernările precedente, actuala conducere a Parlamentului își propune să optimizeze cheltuielile instituției, a declarat astăzi secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, notează Noi.md.

Doar în acest an, autoritățile estimează că vor fi făcute economii de 20 milioane de lei, a precizat Albu, după ce zilele trecut unele surse mass-media au acuzat conducerea Legislativului că sărăcește bugetul de stat.

Potrivit lui, secretariatul Parlamentului urmează să procure patru automobile noi anume din aceste economii. Mașinile sînt necesare pentru deservirea delegațiilor străine, întrucît garajul instituției este învechit și nu dispune de suficiente unități de transport, a precizat Albu.

„În garajul Parlamentului avem 57 de unități de transport, dintre care doar 40 se folosesc pentru deservirea corpului de deputați, a secretariatului și delegaților oficiale. Doar 10 unități au o perioadă de exploatare mai mică de șapte ani. Dacă e să vorbim de securitate în trafic, secretariatul a decis că să folosești mașini din 1997 e periculos și suportă și cheltuieli enorme. Pe parcursul anilor 2013 – 2018 au fost cheltuite 2 milioane de lei pentru întreținerea automobilelor uzate. Din această sumă puteau fi procurate mașini noi”, a precizat Albu.

Secretarul general al Parlamentului a anunțat că 18 automobile învechite, 12 dintre care produse în 1997, vor fi scoase în scurt timp la licitație.


„Noi cel puțin ne conformăm hotăririi Guvernului care prevede că mașinile cu un termen de exploatare mai mare de șapte ani deja se consideră uzate”, a adăugat Albu.

Totodată, funcționarul a precizat că e vor fi procurate și calculatoare noi, întrucît 70 din cele 610 de care dispune Parlamentul - sînt uzate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?