X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu spune ce a discutat cu fermierii

30 dec. 2020,, 14:45   Politică
5496 4

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut ieri am avut o întrevedere cu mai mulți reprezentanți ai agricultorilor din țară, scrie noi.md

Într-o postare pe pagina sa de facebook, aceasta a scris că agricultorii se află într-o situație complicată, din cauza secetei din acest an, dar și din cauza indiferenței guvernării.

”Ei au ieșit în stradă pentru a cere sprijin de la guvern și parlament ca să poată acoperi parțial pierderile suferite din cauza secetei, ca să poată reeșalona creditele, așa încât să poată începe următorul sezon agricol. Din păcate, majoritatea parlamentară din ultimele săptămâni i-a mințit pe oameni și nu a inclus în bugetul pentru 2021 ajutor pentru gospodăriile agricole, așa cum a promis.

M-am bucurat de sprijinul promis de Președintele României, Klaus Iohannis - ajutorul de aproximativ 6.000 de tone de motorină, și i-am îndemnat pe agricultori să propună un mecanism de distribuire a motorinei oferite de partea română. De asemenea, o să cer Ministerului agriculturii să intermedieze o întâlnire cu reprezentanții sitemului bancar privind dobânda creditelor și identificarea unor soluții pentru reeșalonarea/restructurarea datoriilor pentru creditele contractate anterior”, a scris Sandu.

Totodată, șefa statului a declarat că pentru a depăși această situație va cere ajutoare externe pentru a sprijini gospodăriile cele mai afectate. În același timp, va promova proiecte care să soluționeze problemele sistemice din sectorul agricol, inclusiv construirea sistemelor de irigare, așa încât să avem producție agricolă competitivă pe piața locală și pe piețele externe.


Reamintim că astăzi, tractoarele care staționau în Piața Marii Adunări Naționale au fost văzute părăsînd centrul capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?