Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: Republica Moldova ar putea adopta votul prin corespondență la următorul scrutin

1 mar. 08:00   Politică
3445 2

Republica Moldova ar putea adopta votul prin corespondență, la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, a precizat șefa statului, Maia Sandu, la o emisiune de la Jurnal TV.

Președinta a menționat că nu vede o problemă în schimbarea Codului Electoral în acest sens, chiar dacă suntem în an electoral. Deocamdată această schimbare ar putea fi implementată doar în câteva țări, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Gândesc că ar trebui să se încerce acest vot prin corespondență în special în țările cu o suprafață mai mare, unde este greu de ajuns la secțiile de vot. Asta sunt lucruri pe care trebuie să le facă acum Guvernul cu Parlamentul și înțeleg că există aceasta discuție de ceva timp”, spune Maia Sandu.

În același timp, șefa statului a precizat că acest vot prin corespondență ar putea aduce mai multe voturi și pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

„Eu cred că referendumul de aderarea a RM la UE ne unește pe toți. Este un pas necesar, firesc și logic pentru a reconfirma alegerea cetățenilor Moldovei și pentru a reconstrui un viitor pașnic și prosper de durată. Aderarea la UE este un lucru de care o să beneficieze toată lumea. Toată lumea își dorește pace. Este un proiect ce ne unește pe toți. Este o decizie tare importanta pentru țară, aderarea Republici Moldova la UE, este absolut necesar ca la acest scrutin să participe cât mai multă lume, ca să fie reprezentativă această decizie. De asta a venit ideea cu alegeri în aceeași zi cu referendumul și de aici această idee să se încerce să se reușească și cu votul prin corespondență”, a menționat Președinta.

7
0
0
1
99

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?