X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Sandu: Procesele judiciare în timpul campaniei electorale pot genera suspiciuni de influențare

30 aug. 22:31   Politică
2 ore in urma 437 0

Președinta Maia Sandu a declarat că desfășurarea proceselor judiciare în timpul campaniei electorale nu trebuie să aibă loc.

Potrivit ei, acestea ar putea crea suspiciuni cu privire la influențarea alegerilor, transmite Noi.md

„Eu personal cred că nu trebuie să fie absolut nici un proces în campanie electorală ca să nu se creeze cumva suspiciuni că unele instituții ale statului încearcă să influențeze lucrurile. O să fie suficient timp pentru ca instituțiile să-și facă treaba,” a subliniat Sandu.

Referindu-se la declarațiile unor candidați care spun că sunt persecutați de justiție, Sandu a subliniat că “cetățenii au văzut deja cum funcționează justiția și că nu ar trebui să se lase influențați de astfel de declarații”.

„Cred că și cetățenii au observat că anul acesta avem cam mulți candidați plimbăreți. Probabil că acesta este singurul mod prin care pot să atragă atenția cetățenilor. Noi suntem norocoși să trăim într-o țară democratică, oricine poate să candideze. Am văzut că mai mulți candidați au reușit să obțină listele de susținători de la CEC. Deci, toți cei care respectă legea au această șansă să candideze,” a adăugat Sandu..

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав