X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, la forumul primarilor: "Nu poți cu salarii derizorii să conduci o cumunitate spre bunăstare"

9 dec. 2023,, 10:56   Politică
4024 1

La Chișinău, a început Forumul Primarilor organizat de Guvernul Republicii Moldova la inițiativa președintei Maia Sandu. La eveniment este prezentă șefa statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean, miniștri, primari dar și alți oficiali. Președinta a cerut Guvernului să crească „simțitor salariile, în primul rînd, ale primarilor, viceprimarilor, în funcție cu demnitate publică și secretarilor consiliilor locale”.

„Atunci cînd cineva se opune drumul nostru, se opune, de fapt, banilor care vin pentru dezvoltarea Moldovei, se opune libertăților și democrației. Moldova a rezistat și chiar a început să se dezvolte doar datorită sprijinului partenerilor noștri externi", a spus președinta.

Maia Sandu a mai adăugat că oamenii au votat la alegerile locale ca primarii, împreună cu consilierii locali să muncească pentru dezvoltarea satelor și orașelor din Moldova.

"Înțelegerea acestui fapt ne pune pe umerii tuturor o responsabilitate imensă. Întîlnirea noastră de astăzi are în vedere acest obiectiv cum construim un parteneriat între toate nivelurile administrației pentru a îndeplini această responsabilitate colectivă. Noi în Moldova înțelegem importanța parteneriatului și a colaborării", a spus Maia Sandu.

Amintim că astăzi, la Palatul Republicii, sub egida Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la Chișinău, se desfășoară Forumul primarilor. Evenimentul, cu genericul „Viitorul administrației publice locale”, este organizat de Guvern în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova.

9
0
0
3
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?