X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Sandu: Discuțiile despre unire au fost mereu pentru a speria oamenii

10 apr. 15:23   Politică
4908 4

Discuțiile despre unire au fost mereu generate pentru a speria oamenii, afirmă Maia Sandu.

Președinta a făcut declarația într-un interviu acordat pentru Nokta, menționînd că subiectele din spațiul public ar trebui să fie axate pe subiecte mai importante, transmite realitatea.

În opinia președintei, investitorii se sperie și nu vin în Moldova, cînd citesc că actori politici din Găgăuzia vor să destabilizeze Moldova. Totodată, Sandu a declarat că România ajută Republica Moldova, inclusiv locuitorii autonomiei.

„A fost mereu o discuție pentru a speria oamenii. Spuneau cînd abia am venit la putere, că mîine va fi unirea. sîntem țară democratică. Doar poporul poate decide. Restul sînt doar discuții. În loc să vorbim ce facem ca oamenii în Găgăuzia să știe limba, ca limba găgăuză să nu dispară, să nu dispară cultura, cum să îmbunătățim economia (…)”, a declarat Sandu.

În același timp, șefa statului a punctat că România este un stat pașnic. Președinta s-a referit în cadrul interviului și la vizitele oficialilor de la Comrat la Moscova, punctînd că astfel aceștia ar demonstra că susțin războiul din Ucraina.


Amintim, recent premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că „crede în continuare în unirea între Republica Moldova și România”, fie că va avea loc în interiorul UE, fie pe altă cale.

6
3
0
0
64

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?