X 
Transnistria stiri: 1356
Eurovision stiri: 499

Sandu, despre bașcanul Găgăuziei: „Pe numele dumneaei există un dosar penal”

26 sep. 2023,, 07:03   Politică
5506 2

„Pe numele dumneaei există un dosar penal, așa că eu nu văd de ce trebuie să mă grăbesc dacă încă sunt atâtea întrebări în jurul acestui subiect”, a precizat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Șefa statului a făcut precizarea în contextul în care decretul de desemnare a Evgheniei Guțul în fotoliul de bașcan al autonomiei găgăuze încă nu a fost semnat, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Pe numele dumneaei există un dosar penal, așa că eu nu văd de ce trebuie să mă grăbesc dacă încă sunt atâtea întrebări în jurul acestui subiect. Vom aștepta răspunsuri la unele întrebări pe care le avem la Procuratură. Dar, totodată, cei aleși trebuie să respecte interesele țării, nu ale unor state străine sau grupări corupte ”, a declarat Maia Sandu.

Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor – scos între timp în afara legii de Înalta Curte, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. În turul doi al scrutinului, desfășurat în data de 14 mai 2023, Guțul a obținut 52,39 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său, Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor, a acumulat 47,61 la sută din sufragii.

8
0
0
3
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?